skip to main content

Lenovo ThinkSystem SR670 V2

From Exascale to Everyscale™ — een modulair platform dat is afgestemd op uw zakelijke AI-vereisten

Datasheet

Updated
6 Apr 2021
Form Number
DS0123
PDF size
3 pages, 391 KB

Ontworpen voor uw onderneming

De Lenovo ThinkSystem SR670 V2 biedt optimale performantie voor Artificial Intelligence (AI), High Performance Computing (HPC) en grafische workloads in verschillende sectoren.

De detailhandel, productie, financiële dienstverlening en gezondheidszorg profiteren van GPU's om meer inzichten te verkrijgen en innovatie te stimuleren met behulp van machine learning (ML) en deep learning (DL). Hier zijn enkele manieren waarop computingacceleratie profiteert van GPU's in verschillende organisaties:

 • Visualisatie op afstand voor teams die thuis werken
 • Ray-traced rendering voor fotorealistische afbeeldingen
 • Krachtige videocodering en decodering
 • In-silico trials en immonologie in levenswetenschappen
 • Natural Language Processing (NLP) voor callcenters
 • Automatic Optical Inspection (AOI) voor kwaliteitscontrole
 • Computervisie voor klantervaring in de detailhandel

Naarmate meer workloads profiteren van de mogelijkheden van accelerators, neemt de behoefte aan GPU's toe. De ThinkSystem SR670 V2 biedt een geoptimaliseerde enterprise-grade oplossing voor het in productie nemen van geaccelereerde HPC- en AI-workloads, waarbij systeemperformantie wordt gemaximaliseerd.

Vooraanzichten SR670 V2

EveryScale-platform betekent: Veelzijdigheid

De SR670 V2 heeft een modulair ontwerp voor ultieme flexibiliteit. Met meerdere verschillende opties voor het voorvak, omvatten de configuraties:

 • Max. acht double-width GPU's met NVLink Bridge
 • NVIDIA HGX™ A100 4-GPU met hybride NVLink en Lenovo Neptune™-vloeistofkoeling
 • Keuze uit high-speed networking aan de voor- of achterkant
 • Keuze uit lokale high-speed 2,5, 3,5 en; NVMe-storage

De ThinkSystem SR670 V2 is gebouwd op twee 3e gen. Intel® Xeon® Scalable-processoren en ontwikkeld om een omvangrijk NVIDIA Ampere-datacenterportfolio te ondersteunen:

 • NVIDIA HGX™ A100 4-GPU met NVLink
 • NVIDIA A100 Tensor Core GPU
 • NVIDIA A40 Tensor Core GPU
 • NVIDIA A30 Tensor Core GPU

De ThinkSystem SR670 V2 levert performantie die is geoptimaliseerd voor uw workload, of het nu gaat om visualisatie, rendering of compute-intensieve HPC en AI.

Meest krachtige computeplatform

De NVIDIA A100 Tensor Core GPU levert op elke schaal ongekende acceleratie, om zo 's werelds beste elastische datacenters met high-performance voor AI, data analytics en HPC-applicaties van kracht te voorzien. De A100 kan efficiënt worden opgeschaald of gepartitioneerd in zeven geïsoleerde GPU-instanties, waarbij Multi-Instance GPU (MIG) een uniform platform biedt waarmee elastische datacenters zich dynamisch kunnen aanpassen aan veranderende workloadvereisten. Een rack van 13 ThinkSystem SR670 V2's kunnen max. 2 PFLOPS aan computekracht genereren.

NVIDIA A100 GPU

Geavanceerde koelcapaciteit

Traditionele luchtkoelingsmethoden bereiken kritieke grenzen. Verhogingen in componentvermogen, met name op CPU's en GPU's, hebben geresulteerd in hogere energie- en infrastructuurkosten, extreem luide systemen en een grotere ecologische voetafdruk.

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden en warmte snel af te voeren, gebruiken sommige modellen van de SR670 V2 de hybride Lenovo Neptune™ liquid-to-air-koeltechnologie. De warmte van de NVIDIA HGX™ A100 GPU's wordt afgevoerd via een unieke liquid-to-air warmtewisselaar met gesloten lus die de voordelen van vloeistofkoeling biedt, zoals een lager stroomverbruik, een stille werking en betere performantie zonder dat er leidingen nodig zijn.

Oplossingen die schalen

Of u nu net met AI bent begonnen of al in productie bent gegaan, uw oplossing moet schaalbaar zijn met de behoeften van uw organisatie. De ThinkSystem SR670 V2 kan worden gebruikt in een clusteromgeving met high-speed fabric voor scale-out naarmate uw workloadvereisten toenemen.

Met Lenovo Intelligent Computing Orchestration (LiCO) kunt u meerdere gebruikers ondersteunen en schalen binnen een enkele clusteromgeving. LiCO is een krachtig platform dat cluster-resources beheert voor HPC- en AI-applicaties.

LiCO biedt workflows voor zowel AI als HPC en ondersteunt meerdere AI-frameworks, waaronder TensorFlow, Caffe, Neon en MXNet, zodat u gebruik kunt maken van één cluster voor verschillende workloadvereisten.

Voor een praktische conciërge-ervaring

Beginnen is eenvoudig. Bij de Lenovo AI Innovation Centers kunt u uw eigen Proof of Concept (PoC) testen op verschillende hardware- en softwareplatforms, waaronder de ThinkSystem SR670 V2. Datawetenschappers van Lenovo en architecten van AI-oplossingen zijn beschikbaar om u op weg te helpen. Lenovo kan door samenwerking met professionele services en diepgaande partnerships in de sector met u samenwerken om een end-to-end-oplossing te ontwikkelen voor uw unieke gebruikerscasus. Hierdoor is succes gegarandeerd.

Specificaties

Form factor/Hoogte 3U-rackmontage met drie modules
Processor 2x 3e gen. Intel® Xeon® Scalable-processoren per node
Geheugen Max. 4TB met 32x 128GB 3200MHz TruDDR4 3DS RDIMM’s per node
Intel® Optane™ Persistent Memory 200 Series
Basismodule Max. 4x double-wide, full-height, full-length; FHFL GPU’s ; elk; PCIe Gen4 x16
Max. 8x 2,5-inch Hot Swap SAS/SATA/NVMe of 4x 3,5-inch Hot Swap SATA (selecte configuraties)
Compacte module Max. 8x double-wide, full-height, full-length GPU's met elk een PCIe Gen4 x16 op PCIe-switch
Max. 6x EDSFF E.1S NVMe SSD’s
HGX-module NVIDIA HGX™ A100 4-GPU met 4x SXM4 GPU’s met NVLink-verbinding
Max. 8x 2,5-inch Hot Swap NVMe SSD’s
RAID-ondersteuning SW RAID standaard; Intel® Virtual RAID op CPU (VROC), HBA of HW RAID met flash cacheopties
I/O-uitbreiding Max. 4x PCIe Gen4 x16-adapters (2 voor en 2-4 achter) en 1x PCIe Gen4 x16 OCP 3.0 mezz-adapter (achter) afhankelijk van de configuratie
Energieverbruik en koeling Vier N+N redundante hot-swap PSU’s (max. 2400W Platinum)
Volledige ASHRAE A2-ondersteuning met interne ventilatoren en hybride Lenovo Neptune™ liquid-to-air koeling op NVIDIA HGX™ A100
Management Lenovo XClarity Controller (XCC) en Lenovo Intelligent Computing Orchestration (LiCO)
Ondersteunde besturingssystemen Red Hat Enterprise Linux, SUSE Linux Enterprise Server, Microsoft Windows Server, VMware ESXi
Getest op Canonical Ubuntu

Beste in betrouwbaarheid

Bij Lenovo hanteren we een klantgerichte aanpak. Daarom zijn ThinkSystem-servers consistent nummer één op het gebied van betrouwbaarheid*. Bovendien is Lenovo de toonaangevende leverancier van supercomputers in de TOP500. De ThinkSystem SR670 V2 biedt het nieuwste in performantie en betrouwbaarheid in een schaalbare oplossing voor ondernemingen en onderzoek.

Voor meer informatie

Neem voor meer informatie over Lenovo ThinkSystem SR670 V2 contact op met uw vertegenwoordiger of Business Partner van Lenovo, of ga naar lenovo.com/thinksystem. Raadpleeg de Productgids SR670 V2 voor gedetailleerde specificaties.

STORAGE NODIG?
Ga voor meer informatie over Lenovo Storage naar
lenovo.com/systems/storage
SERVICES NODIG?
Kom meer te weten over de Lenovo Services
lento.com/systems/services

Related product families

Product families related to this document are the following:

© 2023 Lenovo. Alle rechten voorbehouden.
Beschikbaarheid: Aanbiedingen, prijzen, specificaties en beschikbaarheid kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd. Lenovo is niet aansprakelijk voor fotografische of typografische fouten. Garantie: Voor een kopie van de van toepassing zijnde garanties schrijft u naar: Lenovo Warranty Information, 1009 Think Place, Morrisville, NC, 27560. Lenovo doet geen uitspraken en geeft geen garantie over producten of diensten van derden.

Handelsmerken:Lenovo, het Lenovo-logo, From Exascale to Everyscale, Lenovo Neptune, ThinkSystem, TruDDR4 en XClarity® zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Lenovo. Intel® en Xeon® zijn handelsmerken van Intel Corporation of haar dochterondernemingen. Linux® is het handelsmerk van Linus Torvalds in de Verenigde Staten en overige landen. Microsoft®, Windows Server® en Windows® zijn handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten, overige landen of beide. Andere bedrijfsnamen en namen van producten of diensten kunnen handelsmerken of dienstmerken zijn van andere bedrijven.

Documentnummer DS0123, gepubliceerd op April 6, 2021. Voor de meeste recente versie, ga naar lenovopress.lenovo.com/ds0123.

NVIDIA (Primary)