skip to main content
Updated
29 Apr 2020
Form Number
DS0033
PDF size
3 pages, 270 KB

Groei is onvermijdelijk

De Lenovo ThinkSystem SR850 is ontwikkeld voor de performance en betrouwbaarheid die u vandaag nodig hebt, met de schaalbaarheid en veelzijdigheid die benodigd zijn voor het datacenter van de toekomst.

De flexibele 2U SR850 kan twee tot vier krachtige Intel® Xeon® Processor schaalbare familie-CPU's van de tweede generatie schalen, die tot 36% totale performanceverbetering leveren in vergelijking met de eerste generatie.* De SR850 levert ook tot 233% meer cores en 400% meer geheugen dan de vorige servergeneratie**, waardoor de performance tot 76% sneller is.

De SR850 is gebouwd voor standaardworkloads, zoals algemene zakelijke toepassingen en serverconsolidatie, en kan ook snelgroeiende databases en virtualisatie aan. Het flexibele design van de ThinkSystem SR850 biedt snelle upgrades voor processoren en geheugen, en de grote, flexibele storagecapaciteit helpt u in de pas te blijven lopen met de groei van data.

Intelligent design voor echte waarde

Wanneer uitbreiden onafwendbaar wordt, moeten systemen snel kunnen reageren. Als dit echter uw budget te boven gaat, doen systeemfuncties er niet echt toe. Als u vastzit aan een inflexibel, eigen ecosysteem dat groei pijnlijk duur maakt, kunt u met verschrikkelijke keuzes tussen vooruitgang en budget worden geconfronteerd. Het slimme design van de ThinkSystem SR850 biedt betaalbare schaalbaarheid in een standaard x86-platform.

In de data-driven wereld van tegenwoordig zoeken klanten naar aanvullende storage die hoge performance biedt én flexibel is. De SR850 biedt de maximale flexibiliteit in processor-, geheugen- en storage-selectie om aan uw workloadrequirements tegemoet te komen:

 • Eenvoudige upgraden met behulp van een mezzaninedesign dat vastklikt en twee CPU's en 24 DIMM-slots toevoegt
 • Grote geheugencapaciteit met 4 CPU's, ideaal voor een brede reeks toepassingen
 • Lenovo AnyBay-drivebays voor SAS, SATA en NVMe storagedevices in dezelfde bays
 • Direct-connect NVMe-poorten—Vier directe moederbordverbindingen voor NVMe-storage bieden ultrasnelle lees- en schrijfbewerkingen en verlagen de kosten doordat PCIe-switchadapters niet meer nodig zijn. Bovendien kan de storage gelaagd worden voor een snellere toepassingsperformance. Zo wordt de meest kosteneffectieve oplossing geboden.

Met vier van de nieuwste Intel® Xeon®-processoren ondersteunt de SR850 tot 6TB aan geheugen en 112 verwerkingscores in een rackruimte van slechts 2U. Hiermee kunt u een brede reeks toepassingen uitvoeren, van databases en Client Virtualisatie tot serverconsolidatieprojecten. Het design van de SR850 maakt flexibele driveconfiguratie mogelijk en levert een enorme geheugencompactheid, in dezelfde 2U als veel 2-socketservers.

Dit is slechts een greep uit de geïncorporeerde technologieën die verantwoordelijk zijn voor de uitzonderlijke performance, schaalbaarheid en waarde die nodig zijn voor enterprise-class workloads, nu én in de toekomst.

Het vertrouwen om alles uit te kunnen voeren.

Uw bedrijf is afhankelijk van uw systemen, en daarom hebt u servers nodig die op betrouwbaarheid zijn gebouwd. De ThinkSystem SR850 levert meerdere lagen betrouwbaarheid, van de processoren tot design, zodat u erop kunt vertrouwen dat u uw workloads kunt uitvoeren op een platform dat toekomstbestendig is.

 • Enterprise-class CPU-betrouwbaarheid, beschikbaarheid en onderhoudsmogelijkheden met RAS-functionaliteit
 • Light Path Diagnostics—Geïntegreerde component-led's voor het onmiddellijk identificeren van componenten die moeten worden vervangen, voor sneller onderhoud en kortere downtime.
 • TPM 2.0—Beveiligt en verifieert het systeem om inbreuk door onbevoegden te voorkomen
 • Predictive Failure Analysis—Identificeert een defect onderdeel voordat het faalt, zodat vervanging van onderdelen gepland kan worden in plaats van pas te kunnen reageren na een storing. Hierdoor wordt downtime geminimaliseerd of in het geheel vermeden.

Met ingebouwde betrouwbaarheid en beveiliging bouwt de SR850 voort op industriestandaard-technologieën om zo een rendabel en betrouwbaar platform voor de meest veeleisende gebruikers en toepassingen te kunnen bieden.

Geoptimaliseerd met de toekomst in gedachten.

Uw capaciteit om uw systeem uit te breiden gaat verder dan alleen het bijplaatsen van meer bestaande componenten. U moet kunnen profiteren van opkomende technologieën om performance en capaciteit te verhogen en zo concurrentievoordeel te behalen. De SR850 heeft tal van functies voor de technologie van morgen:

 • Unieke compacte schaalbaarheid - van twee CPU's en 24 DIMM's naar vier CPU's en 48 DIMM's in een 2U-systeem
 • Maximaal acht NVMe-storage-bays voor ultrasnelle lees/schrijf-storage die gelaagd kan worden voor betere toepassingsperformance.
 • Eenvoudig uitbreiden met maximaal negen PCIe-slots (inclusief 2 x16), een LOM-slot en een ML2-slot
 • M.2-storage voor snelle OS-boot, sneller dan een USB-sleutel of SD-kaarten; maakt drive-bays vrij voor het opslaan van gegevens

Workload-geoptimaliseerde ondersteuning

Intel® Optane™ DC Persistent Memory levert een nieuwe, flexibele geheugenlaag die speciaal ontworpen is voor workloads in het datacenter en die een ongekende combinatie biedt van hoge capaciteit, betaalbaarheid en doorzettingsvermogen. Deze technologie heeft een aanzienlijke invloed op real-world datacenteractiviteiten: versnelling van herstarttijden van minuten tot seconden, 1,2x virtual machine-compactheid, drastisch verbeterde gegevensreplicatie met 14x lagere latency en 14x hogere IOPS, én betere beveiliging voor persistente, in hardware ingebouwde data.*

Implementatie, beheer en beveiliging van ThinkSystem

Lenovo XClarity Controller is de ingebouwde beheerengine in alle ThinkSystem-servers, ontworpen voor het standaardiseren, vereenvoudigen en automatiseren van taken voor funderingsserverbeheer.

Lenovo XClarity Administrator is een gevirtualiseerde applicatie die ThinkSystem-servers, storage en networking centraal beheert, waardoor de provisioningtijd tot 95% kan worden verminderd vergeleken met handmatige bediening. Het uitvoeren van XClarity Integrator helpt u bij het stroomlijnen van IT-beheer en snelheidsprovisioning, en houdt kosten in bedwang door de naadloze integratie van XClarity in een bestaande IT-omgeving.

ThinkShield is een allesomvattende benadering van beveiliging die is ontworpen om het datacenter te beveiligen, van de basis van uw infrastructuur tot de rand van het netwerk, én bescherming tegen een inbreuk op de beveiliging. ThinkShield beschermt uw bedrijf met elke oplossing, van ontwikkeling tot verwijdering.

Specificaties

Form factor/Hoogte 2U-rackserver
Processor (max.) Max. 2 of 4 tweede generatie Intel® Xeon® Processor Scalable Family-CPU's, max. 165W
Geheugen (max.) Max. 6TB in 48x slots, met 128GB DIMM’s; 2666MHz/2933MHz TruDDR4
Uitbreidingsslots Max. 9x PCIe plus 1x LOM; 1x ML2-slot optioneel
Interne storage Max.16x 2,5-inch storagebays ondersteunen SAS/SATA HDD en SSD’s of max. 8x 2,5-inch NVMe SSD; plus max. 2x mirrored M.2-boot
Netwerkinterface Meerdere opties met 1GbE, 10GbE, 25GbE, 32GbE, 40GbE of InfiniBand PCIe-adapters; een (2-/4-poorts) LOM-kaart van 1GbE of 10GbE
Power Supply (std./max.) 2x hot-swap/redundant: 750W/1100W/1600W AC 80 PLUS Platinum
Beveiligings- en beschikbaarheidsfuncties Lenovo ThinkShield, TPM 1.2/2.0; PFA; hot-swap/redundante drives, ventilatoren en PSU’s; interne Light Path Diagnostics LED’s; diagnostics via dedicated USB-poort aan de voorkant; LCD-diagnosepaneel
RAID-ondersteuning HW RAID (max. 16-poorts) met flash-cache; max. 16-poorts HBA’s
Systeembeheer Ingebouwd XClarity Controller-beheer, XClarity Administrator voor gecentraliseerde infrastructuur, XClarity Integrator-plug-ins, en gecentraliseerd serverstroombeheer met XClarity Energy Manager
Ondersteunde besturingssystemen Microsoft Windows Server, RHEL, SLES, VMware vSphere. Ga naar lenovopress.com/osig voor meer informatie.
Beperkte garantie 1-3 jaar op door de klant vervangbare onderdelen (CRU's) en service op locatie, op de volgende werkdag van 9-5; optionele serviceupgrades

Voor meer informatie

Neem voor meer informatie over de ThinkSystem SR850 contact op met uw Lenovo accountmanager of Business Partner of ga naar: lenovo.com/thinksystem. Raadpleeg de Productgids SR850 voor meer informatie.

 
STORAGE NODIG?
Ga voor meer informatie over Lenovo Storage naar
lenovo.com/systems/storage
SERVICES NODIG?
Kom meer te weten over de Lenovo Services
lento.com/systems/services
 


* Op basis van interne Intel-tests, augustus 2018.  ** ** In vergelijking met Lenovo System x3750 M4. 

Related product families

Product families related to this document are the following:

© 2023 Lenovo. Alle rechten voorbehouden.
Beschikbaarheid: Aanbiedingen, prijzen, specificaties en beschikbaarheid kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd. Lenovo is niet aansprakelijk voor fotografische of typografische fouten. Garantie: Voor een kopie van de van toepassing zijnde garanties schrijft u naar: Lenovo Warranty Information, 1009 Think Place, Morrisville, NC, 27560. Lenovo doet geen uitspraken en geeft geen garantie over producten of diensten van derden.

Handelsmerken: Lenovo, het Lenovo-logo, AnyBay, Lenovo XClarity, ThinkSystem en TruDDR4 zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Lenovo. Intel®, Optane™ en Xeon® zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Intel Corporation of haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en andere landen. Microsoft®, Windows Server® en Windows® zijn handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten, andere landen of beide. Andere bedrijfsnamen en namen van producten of diensten kunnen handelsmerken of dienstmerken zijn van andere bedrijven.

Documentnummer DS0033, gepubliceerd op April 29, 2020. Voor de meeste recente versie, ga naar lenovopress.lenovo.com/ds0033.

ThinkSystem (Secondary) Intel Xeon Platinum Inside OLD