skip to main content
Updated
28 Apr 2020
Form Number
DS0034
PDF size
4 pages, 549 KB

Infrastructuur eenvoudig gemaakt

Het Flex System Enterprise Chassis ondersteunt nu twee nieuwe blades, met krachtige 2e generatie Intel® Xeon® Processor Scalable Family-CPU's: het ThinkSystem SN550 met twee processoren en het ThinkSystem SN850 met vier processoren. Het chassis is ontworpen ter ondersteuning van high-speed networking en meerdere generaties Intel Xeon-processoren.

Met twee keer zoveel geheugen als de vorige servergeneratie, meer geheugenbandbreedte en een snellere en grotere storagecapaciteit is de SN550 krachtig genoeg voor de belangrijkste workloads, zoals cloud, servervirtualisatie, afdelingsdatabases en virtuele desktopinfrastructuur (VDI). Bovendien kunnen de oudere servers in een enkele blade worden geconsolideerd.

De SN550 is ook compatibel met ons huidige Flex System Enterprise Chassis, waardoor investeringen in de chassis-infrastructuur beschermd blijven.

Doorlopend veranderende workloads

Uw infrastructuur eenvoudiger te beheren maken is waar Flex System om draait. Met de Lenovo XClarity-beheersuite kunt u externe storage, computevermogen en networkingresources zodanig beheren dat u zich kunt aanpassen aan veranderende workload- en capaciteitsrequirements.

Deze extreme flexibiliteit geeft u nieuwe niveaus van controle over uw resources:

 • Snellere implementatie van VM's voor eenvoudiger beheer
 • Storageflexibiliteit, van nul drives tot een gemengd gebruik van SAS/SATA HDD’s/SSD’s en U.2/NVMe
 • Intel® Optane ™ DC Persistent Memory - een nieuwe, flexibele laag die een ongekende combinatie biedt van hoge capaciteit, betaalbaarheid en persistentie voor verlaging van herstarttijden, 1,2x virtuele machinecompactheid, drastisch verbeterde datareplicatie met 14x lagere latency en 14x hogere IOPS, én een betere beveiliging van persistente, in de hardware ingebouwde data.
 • NVMe-drives voor ultrasnelle read/write storage die gelaagd kan worden voor caching en data-analyses.
 • Keuze uit verschillende bootdevices, waaronder dual-mirrored M.2

Dit zijn slechts een aantal van de geïncorporeerde technologieën en functies die een uiterst flexibele blade-architectuur en automatische infrastructuurbeheer bieden, zodat uw medewerkers zich kunnen concentreren op innovatie en nieuwe uitdagingen.

Het 2-CPU, 24 DIMM-slot design van de SN550 is perfect voor geheugenintensieve workloads. Met meer capaciteit en geheugenbandbreedte dan ooit tevoren, kunnen workloads nu veel sneller uw business-requirements oplossen.

Efficiënt op meerdere niveaus

Het Flex System Enterprise Chassis biedt 14 ThinkSystem SN550-blades, met maximaal twee 2e generatie Intel® Xeon® Platinum-processoren, 24 DIMM-slots, en maximaal vier geïntegreerde switches. Deze integratie zorgt voor een tot wel 80% hogere compactheid in vergelijking met 1U 2-processor rackservers en switches*, met het extra voordeel van een besparing van bijna 50% aan benodigde kabels (en kabelcomplexiteit). Het design van het chassis creëert efficiëntie door:

 • Vereenvoudigd, flexibel en snelle implementatie, en beheer met Lenovo XClarity Administrator-software, voor toekomstgerichte datacenters.
 • Maximaal vier geïntegreerde networkingswitches, voor verhoogde output en minder benodigde kabels.
 • Adaptieve zonekoeling die de snelheid van de systeemventilator zo nodig aanpassen voor lagere energiekosten
 • Energiezuinige componenten, waaronder 80 PLUS Platinum hot-swap/redundant power supplies

Flex System bespaart geld en tijd door uw energiekosten en vloer/rackruimte aanzienlijk te verminderen, en door beheer eenvoudiger te maken. Door verminderde complexiteit kan uw infrastructuur een krachtige tool worden in plaats van meer druk op resources te leggen. U bent klaar voor de toekomst.

Een bewezen platform

Flex System Is een tweede generatie bladesysteem dat sinds 2012 klanten helpt hun infrastructuur te stroomlijnen. Het vermogen om tegelijkertijd vier generaties op Intel® Xeon® processor-gebaseerde blades te laten lopen in hetzelfde chassis, maakt Flex System klaar voor het datacenter van de toekomst.

De Flex System Enterprise Chassis beschikt over maximaal 14 SN550 compute nodes voor high-density.

Redundantie is altijd aanwezig, met inbegrip van switches, beheermodules, blades, power supplies en koelsystemen. Flex System kent geen Single Point of Failure. Het systeem biedt ook:

 • Enterprise-class CPU RAS, zoals MCA Recovery, Memory Post Package Repair en Fatal Error Handling, om het systeem altijd in de lucht te houden.
 • Kabelloze blades met versnelde onderhoudsmogelijkheiden en lagere upgradetijden
 • Met de mobiele app XClarity kunt u diagnostiek op afstand en beheer uitvoeren vanuit een gelicentieerd mobiel apparaat of een smartphone
 • De wereldwijde service en ondersteuning van Lenovo is beschikbaar in meer dan 140 landen

ThinkSystem serverimplementatie- en beheer

Lenovo XClarity Controller is een splinternieuwe geïntegreerde beheer-engine die u aantreft in elke ThinkSystem-server. Ontworpen voor datacenters die precisie en efficiëntie als prioriteit stellen, heeft het een frisse en duidelijke gebruikersinterface, is het gebouwd voor het gemak van interoperabiliteit met Redfish-compliant REST API's en levert het tot twee keer snellere opstarttijden van de schermen van het besturingssysteem dan de vorige servergeneratie,** naast maximaal zes keer snellere firmware updates.

Lenovo XClarity Administrator is een gevirtualiseerde softwaretoepassing voor het centraal beheer van ThinkSystem-servers, -storage en -networking. Het biedt Discovery en inventorybeheer, op software gebaseerde configuratiepatronen, op beleid gebaseerd firmwarebeheer, en de installatie van besturingssystemen en hypervisors van meerdere systemen. Het functioneert ook als centraal integratiepunt voor de uitbreiding van uw bestaande datacenterprocessen. Door XClarity-integrators uit te voeren vanuit uw externe IT-toepassingen, of door integratie met open REST API's, kunnen systeembeheerders hun vertrouwde tools en consoles gebruiken voor de implementatie en het beheer van de Lenovo-infrastructuur.

Lenovo ThinkShield is een allesomvattende end-to-end benadering van beveiliging die begint bij de ontwikkeling en wordt voortgezet via de supply chain en de volledige lifecycle van het device. Van het datacenter tot de rand van het netwerk, onze prioriteit is het met elk product beschermen van uw bedrijf.

Specificaties

Form factor Standaard bladebreedte voor het Flex System-chassis
Processor Max. 2 tweede generatie Intel® Xeon® Processor Scalable Family, max. 165W
Geheugen Max. 3TB in 24x slots, met 128GB DIMM’s; 2666MHz/2933MHz TruDDR4; ondersteuning van Intel® Optane™ DC Persistent Memory
Uitbreidingsslots Max. 2x PCIe x16 mezzanine-adapters
Interne storage Max. 2x 2,5-inch bays met ondersteuning van SAS/SATA HDD’s/SSD’s of NVMe/U.2 SSD’s; plus 1x of 2x (mirrored) M.2 (SATA) vaste bootdrives (RAID 1 optioneel)
Netwerkinterface 4x 10GbE LOM met fabric-connector; of 2x 10GbE, 4x 10GbE of geconvergeerde netwerkmezzanine-adapters, of 4x 25GbE of 2x 50GbE netwerkmezzanine-adapters
Power Supply Ingebouwd in het chassis
Beveiligings- en beschikbaarheidsfuncties Lenovo ThinkShield, hot-swap 2,5-inch SAS/SATA/U.2 drives; bedrijfstemperatuur max. 40°C (met beperkingen)
RAID-ondersteuning SW RAID standaard. (6Gbps SATA); optionele HW basic RAID (12Gbps SAS/SATA); optionele HW advanced RAID (12Gbps SAS/SATA 2GB flash-backed cache)
Systeembeheer XClarity Controller, XClarity Administrator, XClarity Integrator plug-ins en XClarity Energy Manager
Ondersteunde besturingssystemen Microsoft Windows Server, Red Hat, SUSE, VMware vSphere. Ga naar lenovopress.com/osig voor meer informatie.
Beperkte garantie 3 jaar op de door de klant vervangbare onderdelen (CRU) en garantie op locatie, met een 9-tot-5 responstijd op de volgende werkdag; optionele service-upgrades

Over Lenovo

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) is een Fortune 500-bedrijf van US$ 45 miljard en een wereldwijde technologieleider in intelligente transformatie. De datacenteroplossingen van Lenovo (ThinkSystem, ThinkAgile) creëren de capaciteit en computingkracht die het bedrijfsleven en de maatschappij echt vooruit brengen.

Lenovo-servers blijven de beste en meest betrouwbare‡.

Voor meer informatie

Neem voor meer informatie over de ThinkSystem SN550 Compute Node contact op met uw Lenovo-vertegenwoordiger of Business Partner, ga naar www.lenovo.com/thinksystem of raadpleeg de Productgids SN550.

 
STORAGE NODIG?
Ga voor meer informatie over Lenovo Storage naar
lenovo.com/systems/storage
SERVICES NODIG?
Kom meer te weten over de Lenovo Services
lento.com/systems/services

 


† Gebaseerd op interne Intel-tests, augustus 2018.  * 14x ThinkSystem SN550 nodes + 4x geïntegreerde switches = 10U; 14x 1U-servers + 4x 1U-switches = 18U.  ** In vergelijking met de vorige generatie Lenovo Flex System x240 M5.  ‡  ITIC 2018 Global Reliability Report

Related product families

Product families related to this document are the following:

© 2023 Lenovo. Alle rechten voorbehouden.
Beschikbaarheid: Aanbiedingen, prijzen, specificaties en beschikbaarheid kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd. Lenovo is niet aansprakelijk voor fotografische of typografische fouten. Garantie: Voor een kopie van de van toepassing zijnde garanties schrijft u naar: Lenovo Warranty Information, 1009 Think Place, Morrisville, NC, 27560. Lenovo doet geen uitspraken en geeft geen garantie over producten of diensten van derden.

Handelsmerken:Lenovo, het Lenovo-logo, Flex System, Lenovo XClarity, ThinkAgile, ThinkSystem en TruDDR4 zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Lenovo. Intel®, Optane™ en Xeon® zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Intel Corporation of haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en andere landen. Microsoft®, Windows Server® en Windows® zijn handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten, andere landen of beide. Andere bedrijfsnamen en namen van producten of diensten kunnen handelsmerken of dienstmerken zijn van andere bedrijven.

Documentnummer DS0034, gepubliceerd op April 28, 2020. Voor de meeste recente versie, ga naar lenovopress.lenovo.com/ds0034.

ThinkSystem (Secondary) Intel Xeon Platinum Inside OLD