skip to main content
Updated
28 Jun 2021
Form Number
DS0128
PDF size
4 pages, 778 KB

Infrastructuur eenvoudig gemaakt

De Lenovo ThinkSystem SN550 V2 is de nieuwste 2-socket server als onderdeel van 's werelds meest betrouwbare x86-serverportfolio‡. Als nieuwste bouwsteen in de Flex System-familie is de SN550 V2 geoptimaliseerd voor performantie, efficiëntie en beveiliging. De SN550 V2 kan bedrijfskritische workloads zoals cloud, servervirtualisatie, afdelingsdatabases en virtuele desktopinfrastructuur (VDI) aan.

Deze bladeserver bevat maximaal twee derde generatie Intel® Xeon® Scalable-processoren met geheugensnelheden tot 3200 MHz, plus een verhoogde applicatiedoorvoer en VM-compactheid door de toevoeging van Intel® Optane™ Persistent Memory 200 Series-modules.

Bovendien is de SN550 V2 compatibel met uw huidige Flex System Enterprise-chassis, dat is ontworpen om high-speed networking en meerdere generaties van de Intel® Xeon® processor Scalable-familie in uw bladesystemen te ondersteunen, of het nu gaat om de SN550 V2 of om Lenovo's 4-processor bladeserver SN850.

Doorlopend veranderende workloads

Flex System maakt infrastructuur beter samen te stellen en aanpasbaar. Met daarnaast de Lenovo XClarity-beheersuite kunnen bedrijven externe storage, computevermogen en networkingmiddelen zodanig beheren dat u zich kunt aanpassen aan veranderende workload- en capaciteitsvereisten.

Deze extreme flexibiliteit biedt nieuwe niveaus van controle over middelen:

 • Snellere implementatie en verplaatsing van virtuele machines voor eenvoudigere orchestratie met ondersteuning voor processoren tot 205 W (tot 250 W met special bid)
 • Storageflexibiliteit, van nul drives tot een gemengd gebruik van SAS/SATA HDD’s/SSD’s en U.2/NVMe. De SN550 V2 ondersteunt afwisselend maximaal zes EDSFF form factor NVMe-drives, waardoor de storagemogelijkheden binnen een enkele half-width, two-socket node worden gemaximaliseerd.
 • De Intel® Optane™ Persistent Memory 200 Series biedt een ongekende combinatie van hoge capaciteit, betaalbaarheid en persistentie voor verlaging van herstarttijden, 1,2x virtuele machinecompactheid, drastisch verbeterde datareplicatie met 14x lagere latency en 14x hogere IOPS, én een betere beveiliging van persistente, in de hardware ingebouwde data.
 • NVMe-drives kunnen worden gelaagd voor caching en gegevensanalyse
 • Keuze uit verschillende bootdevices, waaronder dual-mirrored M.2

Dit zijn slechts een aantal van de geïncorporeerde technologieën en functies die een uiterst flexibele blade-architectuur en automatisch infrastructuurbeheer bieden, zodat uw IT-personeel zich kan concentreren op innovatie en nieuwe uitdagingen.

Het 2-CPU, 16 DIMM-slot design van de SN550 V2 is perfect voor CPU en geheugenintensieve workloads. Met meer CPU en geheugenbandbreedte dan ooit tevoren, kunnen workloads nu veel sneller uw zakelijke vereisten oplossen.

Gelaagde efficiëntie

Het Flex System Enterprise Chassis biedt 14 ThinkSystem SN550 V2-blades, met maximaal twee 3e generatie Intel® Xeon® Scalable-processoren, 16 DIMM-slots en maximaal vier geïntegreerde switches. Deze integratie zorgt voor een tot wel 80% hogere compactheid in vergelijking met 1U 2-processor rackservers en switches*, met het extra voordeel van een besparing van bijna 50% aan benodigde kabels (en kabelcomplexiteit). Het design van het chassis creëert efficiëntie door:

 • een vereenvoudigde, flexibele en snelle implementatie, en beheer met Lenovo XClarity Administrator-software, voor toekomstgerichte datacenters.
 • Maximaal vier geïntegreerde networkingswitches, voor verhoogde output en minder benodigde kabels.
 • Adaptieve zonekoeling die de snelheid van de systeemventilator indien nodig aanpast voor lagere energiekosten
 • Energiezuinige componenten, waaronder 80 PLUS Platinum hot-swap/redundant power supplies
Het Flex System Enterprise Chassis beschikt over maximaal 14 SN550 V2 compute nodes voor high-density.

Het Flex System Enterprise Chassis beschikt over maximaal 14 SN550 V2 compute nodes voor high-density.

Flex System bespaart geld en tijd door uw energiekosten en vloer/rackruimte aanzienlijk te verminderen, en door beheer eenvoudiger te maken. Door verminderde complexiteit kan uw infrastructuur een krachtige tool worden in plaats van meer druk op middelen te leggen. U bent klaar voor de toekomst.

Een bewezen platform

Met Flex System kunnen klanten al sinds 2012 hun infrastructuur stroomlijnen.

Redundantie is altijd aanwezig met inbegrip van switches, beheermodules, blades, power supplies en koelsystemen. Flex System kent geen Single Point of Failure. Het systeem biedt ook:

 • Enterprise-niveau CPU RAS zoals MCA Recovery, Memory Post Package Repair en Fatal Error Handling, om het systeem altijd in de lucht te houden.
 • Kabelloze blades met versnelde onderhoudsmogelijkheiden en lagere upgradetijden
 • Met de mobiele app XClarity kunt u diagnostiek en beheer op afstand uitvoeren vanuit een gelicentieerd mobiel apparaat of een smartphone
 • De wereldwijde service en ondersteuning van Lenovo is beschikbaar in meer dan 140 landen

ThinkSystem serverimplementatie- en beheer

De Lenovo XClarity Controller is een geïntegreerde beheer-engine die u aantreft in elke ThinkSystem-server. Ontworpen voor datacenters die precisie en efficiëntie als prioriteit stellen, is het gebouwd voor het gemak van interoperabiliteit met Redfish-compliant REST API's en levert het tot twee keer snellere opstarttijden van de schermen van het besturingssysteem dan de vorige servergeneratie, naast maximaal zes keer snellere firmware-updates.

Lenovo XClarity Administrator is een gevirtualiseerde softwaretoepassing voor het centraal beheer van ThinkSystem-servers, -storage en -networking. Het biedt Discovery en inventorybeheer, op software gebaseerde configuratiepatronen, op beleid gebaseerd firmwarebeheer, en de installatie van besturingssystemen en hypervisors van meerdere systemen. Het functioneert ook als centraal integratiepunt voor de uitbreiding van uw bestaande datacenterprocessen. Door XClarity-integrators uit te voeren vanuit uw externe IT-toepassingen, of door integratie met open REST API's, kunnen systeembeheerders hun vertrouwde tools en consoles gebruiken voor de implementatie en het beheer van de Lenovo-infrastructuur.

Lenovo ThinkShield is een allesomvattende end-to-end benadering van beveiliging die begint bij de ontwikkeling en wordt voortgezet via de supply chain en de volledige lifecycle van het toestel. Van het datacenter tot de rand van het netwerk, onze prioriteit is het beschermen van uw bedrijf met elk product.

Specificaties

Form factor/Hoogte Standaard met blade; max. 14x ondersteund in het Flex Enterprise Chassis
Processoren Max. 2x 3e generatie Intel® Xeon® Scalable-processoren met max. 205W (tot wel 250W met special bid)
Geheugen Max. 2TB in 16x slots met 128 GB DIMM's; geheugen werkt op 3200 MHz; ondersteunt Intel® Optane™ Persistent Memory 200 Series-module (PMem)
Uitbreidingsslots Max. 2x PCIe 4.0 x16 mezzanineslots voor Ethernet- en Fibre Channel-adapters
Interne storage Ofwel 6x EDSFF-bays die NVMe SSD's ondersteunen, 2x 2,5-inch bays die SAS/SATA-drives ondersteunen, of 2x 2,5-inch bays die NVMe/SATA-drives ondersteunen; plus 2x M.2 SATA/NVMe-boot drives (optioneel RAID 0,1)
Netwerkinterface 2x slots voor adapters, 2-poorts of 4-poorts 10GbE, 4-poorts 25GbE of 2-poorts 50GbE; FCoE/iSCSI-ondersteuning
RAID-ondersteuning Onboard RAID met Intel® VROC voor NVMe en SATA; optionele basis RAID-adapter (12Gbps SAS/SATA); optionele geavanceerde RAID-adapter (12 Gbps SAS/SATA met 2GB flash-back-cache)
Voeding Hot-swap/redundant power supplies in het chassis
Systeembeheer Lenovo XClarity Controller, XClarity Administrator, XClarity Integrator plug-ins en XClarity Energy Manager
Beveiligings- en beschikbaarheidsfuncties Lenovo ThinkShield; bedrijfstemperatuur tot 40°C (met beperkingen)
Ondersteunde besturingssystemen Microsoft, SUSE, Red Hat, VMware. Ga naar lenovopress.com/osig voor meer informatie.
Beperkte garantie 1-3 jaar op door de klant vervangbare onderdelen (CRU's) en service op locatie, op de volgende werkdag van 9-5; optionele serviceupgrades

Mondiaal betrouwbaarheidsonderzoek van ITIC. Lenovo-servers blijven de meest betrouwbare in de branche*.

Over Lenovo

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) is een Fortune 500-bedrijf met een omzet van US$ 45 miljard en een wereldwijde technologieleider in intelligente transformatie. De datacenteroplossingen van Lenovo (ThinkSystem, ThinkAgile) bieden de capaciteit en de rekenkracht die nodig is om een transformatie van organisaties en de samenleving teweeg te brengen.

Voor meer informatie

Neem voor meer informatie over de ThinkSystem SN550 V2 Compute Node contact op met uw Lenovo-vertegenwoordiger of Business Partner, ga naar www.lenovo.com/thinksystem of raadpleeg de Productgids SN550 V2.

 
STORAGE NODIG?
Ga voor meer informatie over Lenovo Storage naar
lenovo.com/systems/storage
SERVICES NODIG?
Kom meer te weten over de Lenovo Services
lento.com/systems/services

Related product families

Product families related to this document are the following:

© 2023 Lenovo. Alle rechten voorbehouden.
Beschikbaarheid: Aanbiedingen, prijzen, specificaties en beschikbaarheid kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd. Lenovo is niet aansprakelijk voor fotografische of typografische fouten. Garantie: Voor een kopie van de van toepassing zijnde garanties schrijft u naar: Lenovo Warranty Information, 1009 Think Place, Morrisville, NC, 27560. Lenovo doet geen uitspraken en geeft geen garantie over producten of diensten van derden.

Handelsmerken:Lenovo, het Lenovo-logo, Flex System, ThinkAgile, ThinkSystem en XClarity zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Lenovo. Intel® en Xeon® zijn handelsmerken van Intel Corporation of haar dochterondernemingen. Microsoft® is een handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten, overige landen of beide. Andere bedrijfsnamen en namen van producten of diensten kunnen handelsmerken of dienstmerken zijn van andere bedrijven.

Documentnummer DS0128, gepubliceerd op June 28, 2021. Voor de meeste recente versie, ga naar lenovopress.lenovo.com/ds0128.

ThinkSystem (Secondary) Intel Xeon Platinum 2021